Меркелова ће Вучићу изнети план за Косово

БЕОГРАД: Косово, европске интеграције и нова методологија проширења ЕУ биће главне теме разговора председника Србије Александра Вучића и немачке канцеларке Ангеле Меркел на састанку до којег би требало да дође најкасније за месец дана, пише сутрашњи "Блиц".
vucic merkel
Фото: Tanjug

"Сигурно је да ће добар део разговора Вучића с Меркеловом бити посвећен новом изасланику (ЕУ) за преговоре Београда и Приштине и његовој будућој агенди. Вучић би могао да сазна и у ком смеру ће преговори под вођењем Мирослава Лајчака ићи. Засад је то непознаница и наша страна има резерву будући да Лајчак долази из Словачке, земље која није признала Косово. па ће се потрудити да покаже како он не заступа интересе своје земље, већ ЕУ", каже извор листа.

Председник Вучић је данас навео да не може ни да потврди ни да демантује информацију да ће одлазећи словачки министар спољних послова Мирослав Лајчак бити специјлани изасланик ЕУ у преговорима Београда и Приштине, наводећи да не би искључио ту могућност, али је истакао да ће та особа свакако бити под снажним утицајем Берлина.

Он је навео и да је Лајчак искусан, веома образован и интелигентан човек, који има изузетну сарадњу с Берлином.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести