Михајловић и Николић: Тимским радом до нових пројеката

БЕОГРАД: Потпредседница владе Зорана Михајловић и председник Националног савета за сарадњу са Кином и Русијом Томислав Николић разговарали су о инфраструктурним пројектима које Србија спроводи са кинеским и руским компанијама, а Николић је истакао да ће Влади Србије брзо доставити нову студију изводљивости пројекта изградње канала Морава - Вардар.
Nikolić i Mihajlović Foto: Tnjug
Фото: Tanjug

Наводећи да Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре којим руководи Михајловић, има највише послова са Кином и Русијом, Николић је рекао да жели да тимски радом, то министарство и Национални савет дођу до више послова.

Како се наводи у саопштењу Министарства грађевине, Николић је понудио да "своје добре контакте у Кини и Русији стави у службу обезбеђивања нових послова".

Николић је, у разговору са Михајловићевом, која је чланица Националног савета, рекао и да није одустао од идеје изградње канала Морава - Вардар, до грчке луке Солун.

Он је, како се наводи, истакао да има подршку Кине за тај пројекат, уколико се с њим сагласе Македонија и Грчка и додао да ће на томе радити да званичницима у Скопљу и Атини. 

Михајловић је пренела Николићу да је Србија изабрана за центар за инфраструктуру свих пројеката који се спроводе између Кине и 16 земља централне и источне Европе у оквиру глобалног пројекта "Један појас, један пут".

Она је добила подршку Николића у вези са организацијом Самита министара саобраћаја и инфраструктуре Кине и 16 земаља централне и источне Европе који би до краја године био одржан у Београду.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести