Михајловић: Остајем у политици, Србији је место на Западу, не Истоку

БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић данас је на конфернецији за медије, након што је објављено да неће бити министар у новој влади, захвалила председнику Александру Вучићу што је 2010. позвао у СНС, најавила да остаје у политици не прецизирајући на који начин, те истакла да је њен политички став да је Србији место у Европи, и то на Западу, а не на Истоку.
zorana mihajlovic yt
Фото: Youtube Printscreen

"Са Вучићем сам увек седела пред сваки улазак у Владу Србије и јуче сам седела са њима, али да не будем министар у новој влади. Причали смо у четири ока. Не могу да износим детаље тог разговора", рекла је Михајловићева.

Навела је да ће председник имати, како је рекла, "једну главобољу мање, јер неће бити гласа који је био другачији", мислећи на себе.

Поручила је да новој министарки рударства и енергетике жели све најбоље и додала да Дубравки Ђедовић неће бити лако, као што ни њој није било.

"Нисам пристала да будем пион, можда зато више нећу ни бити у влади", рекла је Михајловићева.

Додала је да је 10 година била у Влади Србије и да нема за чим да жали.

"Остајем у политици, желим да радим за свој народ и државу. Србији јесте место у Европи, и то на Западу, а не на Истоку", нагласила је Михајловићева.

На новинарско питање да ли ће тај политички ангажман бити у СНС или ван ње, казала је да има времена за одговор на то питање и додала да ће јој бити лакше да не гледа неке људе којима је, како је истакла, "СНС џубокс за бахаћење".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести