Михајловић са Хилом о сарадњи у области енергетике

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, Зорана Михајловић, разговарала је данас са амбасадором САД у Србији, Кристофером Хилом, о сарадњи у области енергетике.
Танјуг/МРЕ/Зоран Петровић
Фото: Танјуг/МРЕ/Зоран Петровић

Како је наведено у саопштењу Министарства рударства и енергетике разговарано је и о закључивању споразума о стратешкој сарадњи између влада двеју држава у области енергетике у Србији.

"Србија је на почетку енергетске транзиције и потребни су нам и искуство и знање оних који су у том процесу испред нас, ако желимо да повећамо производњу чисте енергије и будемо енергетски безбедни. Више од годину дана смо радили и припремали нацрт споразума између двеју влада о стратешкој сарадњи у области енергетике, који би био веома важан корак у унапређењу сарадње Србије и САД у овој области", рекла је Михајловић.

Она је додала да Србију очекују велики пројекти у енергетици, међу којима је један од најважнијих, пројекат прве хибридне реверзибилне хидроелектране Ђердап 3.

Амбасадор Хил је захвалио потпредседници Владе на доброј сарадњи и изразио очекивање да сарадња две земље у области енергетике може бити додатно унапређена.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести