Министар Вучевић на историјски важној изложби истакао јаку поруку: Скренућу вам пажњу на реч БОРБА, нека живи наша државност и слобода (ФОТО)

Министар одбране Милош Вучевић присуствовао је изложби у Дому војске Србије инспирисаном борбом за српску државност и слободу.
Милош Вучевић
Фото: Printscreen Instagram milosvucevic/Ilustracija

-Велико ми је задовољство што смо данас окупљени под сводом нашег Ратничког дома у престоном Београду. Оног истог дома који нас деценијама окупља да негујемо нашу културу и просвету. Оног истог дома који је на дан државности лета господњег 2024. године одликован од стране председнка Републике Александра Вучића, Сретењским орденом за нарочите заслуге за Србију и њене грађане у јавним и културним делатностима. Окупљени смо да заједнички са поносом у срцу нахранимо своју душу уметничким делима инспирисаним борби за нашу државност и слободу. Скренућу вам пажњу на ту реч , на реч борба! Та реч је кључна драги пријатељи. Јер ни слобода ни државност нису категорије вечите и непромењиве. Итекако су промењиве и тога смо нажалост сви сведоци и данас и у прошлости. Нека нам у том духу и ова изложба буде подстрек и пламен који разгоревамо у својим грудима. Нека нам буде духовна храна да се сећамо и памтимо славу и витештво нашег народа и његове величанствене и јединствене борбе за српску државност и слободу. Нека живи наша државност и слобода и наш слободарски дух. Живела Србија- стоји на Инстаграм профилу министар војни. 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести