Мировић и шведски амбасадор о укључивању у Еразмус плус

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је с амбасадором Краљевине Шведске у Републици Србији Јаном Лундином и представницима Савета за високо образовање и више универзитета из Шведске.
banovina BLU
Фото: Dnevnik.rs

Централна тема састанка било је институционално повезивање и унапређење сарадње кроз пројекат „Еразмус плус“; програм Европске уније намењен финансирању пројеката за сарадњу у областима образовања, младих и спорта.

Веома смо заинтересовани за институционално повезивање и укључивање у програм „Еразмус плус“ и ставићемо све наше ресурсе у функцију ових задатака. Имамо установе које могу да буду референтне за све облике сарадње, а не само кроз овај програм, рекао је председник Мировић.

Он је подсетио на значај Универзитета у Новом Саду и посебну улогу коју ће имати будући Научно-технолошки парк у Новом Саду, чији је оснивач Покрајинска влада.

Сврха данашње посете Покрајинској влади јесте да се да значај развоју пројекта „Еразмус плус“ и размени студената, истакао је амбасадор Лундин.

На састанку је оцењено да постоји потреба за свим облицима сарадње које су од заједничког интереса.

Председник Мировић је изразио задовљство односима шведских компанија и организација које послују у АП Војводини, и изразио спремност за њихово унапређење.

Састанку су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за високо образовање и научно истраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести