Мировић: Ове године за обнову домова културе издвојено 700 милиона динара

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на реконструкцији домова културе у Ловћенцу и Србобрану и изградњи Дома културе у Равном Селу, истакавши да је за обнову и опремање домова културе широм Војводине Покрајина само у овој години издвојила укупно 700 милиона динара.
3
Фото: vojvodina.gov.rs

„У току су и радови на реконструкцији Дома културе у Велебиту, у општини Кањижа, а план је да током године започнемо радове и у општинама Опово, Житиште, Стара Пазова, Бачка Паланка, Шид, Оџаци и у граду Сомбору. То је од огромне важности за културне делатнике и посленике јер ћемо имати широм Војводине простор и услове у којима ће поред локалних културних заједница и велики уметници представљти своје садржаје“, изјавио је председник Мировић.

Према његовим речима, сва ова места ће живети богатијим културним животом и добиће простор да на репрезентативан начин покажу све оно што имају Војводина и српска култура у целини.

Фото: Радивој Хаџић

„Наставићемо овај посао све док у сваком месту не уредимо све културне центре и домове културе баш до оног нивоа да сви садржаји буду представљени на прави начин“, изјавио је Мировић.

Фото: Радивој Хаџић

Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања Војводине за финансирање изградње објекта Дома културе у Равном Селу издвојила укупно 205 милиона динара.

Фото: Радивој Хаџић

Пројектом је предвиђено да буде изграђен нови објекат укупне површине 1.058 квадратних метара, за потребе аматерске позоришне продукције, као и организације гостовања професионалних позоришта, приказивања филмских пројекција, одржавања позоришних и филмских фестивала и сличних манифестација.

Глумац и редитељ Лазар Ристовски казао је овом приликом да је задовољан јер се види крај овог импозантног пројекта, те да ће овде млади људи моћи да искажу своју креативност.

Фото: Радивој Хаџић

У Дому културе у Србобрану, који је саграђен 1955. године, у току је комплетна реконструкција и, како је најављено, до краја године ова општина добиће обновљен стари и дограђен нови објекат.

Фото: Радивој Хаџић

Дом културе у Ловћенцу од 1954. године никада није био обнављан, а Покрајинска влада издвојила је за његову реконструкцију и опремање укупно 78,4 милиона динара.

Фото: Радивој Хаџић

Обиласку радова присуствовала је и Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести