Мировић: Сачуваћемо културно-историјски значај Сремских Карловаца

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ: Средином године почиње свеобухватно уређење центра Сремских Карловаца као и реконструкција фасада приватних објеката који имају изузетан културно-историјски значај за Сремске Карловце, казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић након састанка са председником Општине Сремски Карловци Александром Стојкечићем.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

Мировић је данас обишао и завршне радове на реконструкцији фасаде Саборне цркве и Патријаршијског двора.

„Договорили смо данас са председником Општине да ћемо наставити са реконструкцијом фасада и других објеката на Тргу Бранка Радичевића. У овом тренутку имамо 19 пројеката са грађевинском дозволом“, истакао је Мировић.

Он је подсетио на то да је Покрајинска влада пре две године формирала буџетски Фонд за обнову и развој Сремских Карловаца, који има за циљ очување и обнову културно-историјског наслеђа.

„Посла има много, али веома сам задовољан јер све што смо планирали иде својим током“, оценио је Мировић и додао да је у плану, на иницијативу председника Републике Србије Александра Вучића, и реконструкција државног пута који иде кроз Сремске Карловце.

Фото: vojvodina.gov.rs

Председник Општине Сремски Карловци Александар Стојкечић изјавио је да ће уређење Сремских Карловаца бити на добробит свих грађана и да ће допринети развоју верског и културног туризма.

„Захваљујући председнику Покрајинске владе Игору Мировићу и свим добрим људима приводе се крају радови на обнови једног од наших најлепших храмова – Саборне цркве Светог Николаја. Овим чином одајемо почаст свима онима који су дали допринос унапређењу Сремских Карловаца, његовој духовности и култури“, казао је епископ сремски Василије.

Догађају су присуствовали и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Фото: vojvodina.gov.rs

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести