Мировић у Истри: Да унапредимо вишегодишње пријатељство

ПУЛА: Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се у Пули, са истарским жупаном Валтером Флегом, с којим је разговарао о оснаживању и продубљивању сарадње између АП Војводине и те хрватске регије.
igor mirovic istra
Фото: vojvodina.gov.rs

Саговорници су се сагласили да АП Војводина и Истра годинама негују пријатељске односе, те истакли да је значајно подстицати нове програме сарадње који би довели до реализације заједничких пројеката у бројним областима.

Идеја нам је да унапредимо вишегодишње пријатељство, да проширимо сарадњу на пољу културе и туризма, као и да успоставимо контакте у другим областима од заједничког интереса, изјавио је Мировић.

На састанку је оцењено да су обе регије заинтересоване за формирање заједничког туристичког производа који би био пласиран и на трећим тржиштима.

Мировић је у Пули одржао састанак и с представницима Срба у Истри, на којем је било речи о подршци образовним и културним институцијама Срба у том делу Хрватске, с посебним акцентом на Српски културни центар у Пули.

Покрајинска влада ће се трудити да, кроз своје механизме и сарадњу са истарским институцијама, настави да пружа подршку Србима у Истри, а све у циљу очувања српског језика и културе, казао је председник Мировић.

Током радне посете, председник Мировић присуствовао је и отварању манифестације „Дани Војводине у Истри“, која се одржава у Пули 15. и 16. јуна, у организацији Туристичке организације Војводине.

Фото: vojvodina.gov.rs

У делегацији Покрајинске владе, која борави у радној посети Истри, су и потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и генерални конзул Републике Србије у Хрватској Горан Петровић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести