Мировић уручио уговоре: Милијарду динара за развој општина 

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, уручили су уговоре у вредности од око милијарду динара представницима градова и општина, који су остварили право на бесповратна средства на јавним конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине.
mirovic pokrajina
Фото: vojvodina.gov.rs

Како је саопштено из Покрајинске владе, средства су додељена за финансирање и суфинансирање 21 пројекта у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, као и локалног и регионалног економског развоја а њихова реализација ће допринети равномерном и бржем развоју АП  Војводине.

Мировић је обраћајући се представницима општина, изразио наду да ће усмерана средства бити ефикасно утрошена, и нагласио да је неопходно правовремено, брзо и одговорно реаговање приликом реализације ових пројеката.

На вама је да одредите приоритете и кандидујете најважније велике пројекте, јер Покрајинска влада у сарадњи са Управом за капитална улагања , током јануара месеца, планира расписивање новог великог конкурса, поручио је Мировић најавивши тиме нови конкурс, и закључио да је приоритет ових пројеката, пре свега, јачање економског развоја покрајине.

Мировић је даље навео, да о циљевима Покрајинске владе најбоље говори чињеница да се на територији АП Војводине ради чак 11 индустријских зона, као и да постоји велико интересовање инвеститора за локације широм Војводине, те да је сходно томе, неопходно створити услове за што квалитетније понуде. 

Директор Управе за капитална улагања је честитајући корисницима, поручио да се  у најкраћим временским роковима темељно припреме и доставе сву неопходну документацију како би се што пре ушло у реализацију пројеката и подсетио да је Управа за капитална улагања увек на располагању за кориснике који редовно прате и конкуришу.

Фото: vojvodina.gov.rs

За пројекте у области саобраћајне инфраструктуре усмерено је укупно 602.000.000 динара, а средства су добили представници општина Сремска Митровица, Суботица, Бачка Паланка, Бечеј Инђија и Опово. У области водоснабдевања и заштите вода додељенно је 252.000.000 динара предствницима општина: Кикинда, Алибунар, Апатин, Врбас Кула, Нова Црња, Нови Бечеј, Пећинци, Стара Пазова и Тител,  док су у општине Панчево, Сомбор, Рума,Темерин и Шид усмерена средства у вредости од 207.527.236,54 динара у области локалног и регионалног економског развоја.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести