Михајловић: Не знам ко су кандидати за премијера, нисмо близу Шапића

НИШ: Потпредседница владе и функционерка Српске напредне странке (СНС) Зорана Михајловић изјавила је данас да не зна ко су кандидати за премијера нове владе, нити за министре, као и да јој се не чини да је СНС близу коалиције са Александром Шапићем.
Zorana Mihajlović  Foto: Tanjug/video
Фото: Зорана Михајловић Фото: Танјуг/видео

На питање како коментарише то што је премијерка Ана Брнабић изјавила да је она једна од двоје кандидата из СНС за место премијера у новој влади, као и да је та странка ближа коалицији са Шапићем, Михајловић је казала да не зна број кандидата за председника владе и да се о томе није расправљало на званичним седницама Председништва, а било их је неколико, као и да не зна ко су кандидати за министре, као и то да ли су ближи једној или другој коалицији .

Михајловић је казала да ће одлука о томе ко ће бити председник владе и члан зависити од одлука Председништва, односно главног одбора СНС, на предлог председника Србије и СНС.

"Имајући у виду шта смо разговарали на седници Председништва, не изгледа баш да смо тако близу коалције са Шапићем. Али, како год, концацна одлука ће бити донета на органима наше странке и онда ћемо моћи да разговарамо", рекла је Михајловић.

Навела је да стоји иза тога да нова влада мора да буде много ефикаснија и да верује да сви тако мисле.

"Верујем да сви тако мислимо, да наша влада мора да буде много ефикаснија и способнија, искуснија и образованија и да имамо још бољу владу у односу на владу која је сада већ техничка, у сваком ресору - од ресора који ја водим до било ког другог ресора", рекла је она.

Михајловић:Уместо протеста сетити се страдалих Срба у Олуји

Потпредседница Владе и функционерка СНС-а Зорана Михајловић изјавила је данас да уместо што опозиција најављује протесте испред Скупштине треба да се сети страдалих и прогнаних Срба у акцији "Олуја".

Михајловић је на питање новинара како коментарише јучерашњи протест испред и Скупштине и најављене протесте рекла да је ових дана важније сетити се акције "Олуја" у којој је прогнано 250.000 Срба.

"Са друге стране можемо да направимо паралелу и са онима који се баве насиљем, агресијом и са новом појавом неонацизма који постоји у одређеном малом проценту. Мислим да то сви заједно, без обзира која смо политичка партија, треба да осудимо, да се против тога боримо", казала је Михајловић.

Додаје да се не заборавити да на овим просторима мора да влада мир и слога и да ми у нашој земљи морамо да будемо сложни зарад циљева који су испред нас.

"То више није питање политике и нема везе са изборима, односно са тим да ли је неко добио више или мање гласова", казала је Михајловић.

Михајловић: Завршена обнова око 140 км аутопута

Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић изјавила је данас да је у овој години, до сада, завршена рехабилитација око 140 километара аутопута, од планираних 191 километар на Коридору 10.

"У априлу смо рекли да ћемо покушати да рехабилитујемо у 2020. све те километре аутопута и ево испуњавамо обећање", истакла је министарка обилазећи радове од Мерошине до петље Ниш југ, на деоници дугој 5,6 км.

Каже да неће баш бити све готово до 15. августа, како је планирано, већ до 20. августа.

"Важно је да водимо рачуна о ауопутевима. Преко 160 милона евра се годишње издваја само на рехабилитацију и реконструкције путева у Србији, нема дела Србије да се не раде путеви било магистрални или аутопутеви, али и локални путеви. Раде се и велики пројекти и сва градилишта раде, ниједно није затворено".

В.д. директора Путева Србије Зоран Дробњак је рекао да се ту раде све три саобраћајне траке од Мерошине ка петљи Ниш југ.

"Ова деоница ће бити готова за десетак дана. Радимо и деоницу од Ражња до Алексинца у дужини око 23 километра, што ће бити завршено ове године. Имамо и кредит од ЕБРД и на пролеће почињемо да радимо и десну траку аутопута. Припремлљена је документација и извођач би требало да почне да ради у септембру", казао је Дробњак.

Вредност рехабилитације око 190 км аутопута је шест милијарди динара, додао је Дробњак.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести