Одбор америчког Конгреса усвојио резолуцију о убиству браће Битићи

ВАШИНГТОН/ПРИШТИНА: Спољнополитички одбор америчког Конгреса поново је у среду усвојио резолуцију којом од Србије тражи да реши случај убиства тројице браће Битићи, Иљија, Агрона и Мехмета, који су били амерички држављани. 
kongres sad, pixabay
Фото: pixabay.com

Како је пренела приштинска Бота сот, резолуција је поново усвојена с циљем да се на Србију извршти притисак да се убице браће Битићи приведу правди.

"Неприхватљиво је да ниједна особа никада није проглашена кривом за убиство браће Битићи или било којих других злочина повезаних са њиховом смрћу и да се нико не суочава са оптужбама за те злочине", наводи се, између осталог, у резолуцији.

Наводи се да би Србија решење овог убиства требало да постави као приоритет за истрагу и кривично гоњење оних за које верују да су одговорни за овај злочин.

Такође, се каже да би напредак у решавању овог случаја требало да "остане значајан фактор који одређује даљи развој америчко-српских односа".

Иста резолуција усвојена је прошле године у овом одбору, али је морала да буде потврђена из процедуралних разлога.

sa strane
18.07.2019 • 13:05
Ko je od Amerikanaca okrivljen i odgovarao za ubistvo nekoliko hiljada gradjana Srbije prilikom namjernog bombardovanja Srbije?! Koliku su odstetu porodicama ubijenih tim bombardovanjem isplatili? Sta je s nasom rezolucijom o zastiti nasih gradjana od americkih interesa u Srbiji, pri cemu se ubijaju gradjani /drzavljani / Srbije?
EUR/RSD 117.5768
Најновије вести