Османи: Извор свих дестабилизујућих идеја је у Србији

ПРИШТИНА: Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи изјавила је да су сви „нон пејпери" и идеје које су у њима представљене дестабилизујући за регион, а да им је извор у Србији.
 Vjosa Osmani Foto: Tanjug/video
Фото: Вјоса Османи, Фото: Танјуг/видео

"Сви они ''нон пејпери'' који имају дестабилизујуће идеје за наш регион имају само један извор: Србију. Пажљиво читање ових ''нон пејпера'' и представљених идеја (као што су промена граница, стварање аутономних режима или трећих сила) јасно показује ко је правио нацрт ових докумената", написала је Османи на Фејсбуку.

Она је додала да је то стара стратегија Србије, која се сада понавља како би постала део дневне дебате, „а затим и дијалога".

"Ово је опасан и дестабилизујући захтев. Зато не упадајмо у замку. Верујемо у своје савезнике, али, пре свега, верујемо у себе", истакла је Османи, указавши и на извесну повезаност Русије у овом случају.

Данас је, додала је, дан када се сећамо наших најдражих чију судбину још не знамо.

"Док се наш бол за њима наставља, одговор о судбини несталих налази се у Србији. Никакав ''нон-пејпер'', не може променити наше приоритете, па чак ни наше право на захтеве у односу на Србију. Расветљавање судбине несталих, правда и ратна одштета", написала је Османи на Фејсбуку, преноси Косово онлајн.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести