По у Конгресу истакао Вучићево лидерство у борби против криминала

ВАШИНГТОН: Америчка невладина организација "Крајм Стоперс Глобал Солутионс" (ЦСГС), са седиштем у Вашингтону, саопштила је да је конгресмен Тед По, који је дуго година био на челу српског кокуса, истакао у обраћању Конгресу лидерство председника Србије Александра Вучића у борби против транснационалног криминала. 
ted po, state com
Фото: Ted Po, foto: state.com

Наводи се да је конгресмен из Тексаса, који је од 2012. до 2018. председавао српским кокусом, недавно похвалио Вучића у саопштењу пред Конгресом САД. 

Конгресмен По је охрабрио председника Вучића "да настави демонстрирати вођство и храброст коју је до сада показао и да не предводи своју земљу само у овом сектору, већ и да буде пример за друге балканске нације које би ишле његовим стопама", наводи се у саопштењу које је Тањугу упутила та америчка организација. 

"Цриме стопперс" су у саопштењу приложили говор Поа, републиканског конгресмена из Тексаса и копредседавајућег српског кокуса у Конгресу, који је изразио задовољство што је Република Србија прва земља на Балкану која је отворила своја врата мисији и тиму ЦСГС. 

Он је похвалио председника Србије Александра Вучића и Владу Србије, затим министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића и Канцеларију премијерке Ане Брнабић због интересовања за рад "Крајм Стоперс Глобал Солутионс" и истраживање могућности партнерства, како би се успоставио програм борбе против транснационалног криминала у Србији. 

Конгресмен По је у обраћању, такође, поздравио интересовање српских невладиних организација за програм те организације, наводећи у својој изјави:

"Драго ми је што могу да кажем да су од ове почетне комуникације и дијалога две српске невладине организације потписале споразуме о партнерству са "Крајм Стоперс Глобал Солутионс", придруживши се глобалној борби против тероризма и транснационалног криминала", наводи По у говору датираном 12. децембра 2018. године.

Наводи се да је мисија ЦСГС проактивна борба против транснационалног криминала као што су трговина људима, тероризам, незаконита трговина, нелегално трговање оружјем, кријумчарење наркотика и кибернетички криминал.

Америчка невладина организација наводи да је циљ формирање локалне организације, као што је ЦСГС Србија, која би блиско сарађивала са владиним агенцијама, грађанима, медијима и невладиним сектором, у борби против тешких транснационалних криминалних активности.

"Као снажног лидера и високо цењеног стручњака за америчко-српске односе, ставови америчког Конгресмена Теда Поа имају велику тежину у нашој влади - у Конгресу, у Белој кући и Стејт департменту", изјавио је кооснивач и потпредседник ЦСГС, Џим Фуда.

"Чврсто верујемо да "Крајм Стоперс Глобал Солутионс", заједно са својим српским партнерима, може подржати и помоћи председнику Вучићу и његовој мисији у борби против терористичких и транснационалних криминалних организација и заштитити српски народ којем прете и штете њихове активности", закључио је Фуда.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести