ПОЧЕО САСТАНАК ВУЧИЋА И ЛАЈЧАКА На Андрићевом венцу и Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ

БЕОГРАД: Састанак председника Србије Александра Вучића  са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком почео је нешто после 18 часова у згради Председништва.
v
Фото: Tanjug (Marko Đoković)

Састанку присуствује и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Портпарол Европске комисије Петер Стано потврдио је раније данас да је Лајчак позвао главне преговараче Београда и Приштине да у уторак, 19. марта, наставе разговоре о одлуци такозване Централне банке Косова о укидању динара који су започети пре неколико недеља.

Изасланик САД за Западни Балкан Габријел Ескобар, који је протеклих дана боравио у Приштини, рекао је да није успео да убеди премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да одговори на забринутост Запада у вези са забраном употреба динара на КиМ, али да се нада да ће се на састанку главних преговарача у уторак у Бриселу наћи хитно решење.

Лајчак је пре 10 дана боравио у Приштини где је разговарао са главним преговарачем Бесником Бисљимијем о уредби тзв. ЦБК о динару.

Последњи састанак у Бриселу одржан је 27. фебруара, на коме је Београд представљао Петар Петковић, а делегацију Приштине представник тзв. ЦБК.

Лајчак и Вучић састали су се у Београду последњи пут 29. јануара, уочи почетка примене уредбе тзв. ЦБК.

       

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести