Покрајина улаже 1,6 милијарди динара у здравство и водопривреду

Предлогом ребаланса покрајинског буџета за 2018. годину, који је на данашњој седници утврдила Покрајинска влада, планирана су нова инвестициона улагања у висини од 1,6 милијарди динара у здравство и водопривреду на територији АП Војводине.
mirovic, pokrajinska vlada
Фото: Pokrajinska vlada

За капиталне инвестиције у систем здравствене заштите, предложеним ребалансом планира се једна милијарда динара за најхитније потребе здравствених установа чији је оснивач АП Војводина. Средства ће бити утрошена за набавку савремене медицинске опреме, као што су магнетна резонанца, ЦТ уређаји, ангио-сала за неуролошке болести, мамографи и друга опрема.

Шесто милиона динара намењено је Јавном водопривредном предузећу „Воде Војводине“, за инвестициона улагања у четири приоритетна пројекта у функцији заштите и коришћења вода на територији АП Војводине.

Фото: Pokrajinska vlada

Ради се о наставку радова на обалоутврди "Гомолава", на реци Сави код Хртковаца, за санацију критичног места на обали Дунава на локалитету Лабудњача код Вајске, за реконструкцију црпне станице Бездан 2 и за пројекат ревитализације Великог бачког канала.

Предложеним ребалансом, актуелни покрајински буџет увећава се за 1,9 милијарди динара или за око 2,8 одсто: 1,6 милијарди за инвестициона улагања из задужења и 300 милиона динара су пренета средства из ранијих година.

Укупна средства у буџету након усвајања ребаланса износиће 70.466.375.048,87 динара, а фискални дефицит утврђен је у износу од 5,65 милијарди динара, односно у висини од 8,9 процената у односу на планиране приходе за 2018. годину.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести