Покушај срамне крађе гласова у Шапцу биће најоштрије осуђен

После још једне малверзације и сумњиве одлуке градске изборне комисије Шабац о поништавању избора на бирачком месту "Шипурске ливаде", повереник Српске напредне странке Бобан Бирманчевић потражио је правду и одбрану изборне воље грађана пред судом.
sabac
Фото: Србија данас

Он је, наиме, Основном јавном тужилаштву у Шапцу поднео кривичну пријаву против председнице бирачког одбора Сање Павловић због тога што је као лице задужено за спровођење избора, у суботу 3. октобра на бирачком месту у Дому културе "Шипурске ливаде" додавањем листића при пребројавању изменила број гласачких листића.

У пријави се наводи да је Павловићева после затварања бирачког места, када је од стране свих чланова бирачког одбора након два пребројавања утврђен број од 845 листића у кутији, додала један листић и приступила новом пребројавању листића.

Тада је утврдила да је број листића већи за један у односу на број заокружених бирача у бирачком списку.

У пријави се наводи да је Павловићева том приликом извршила кривично дело фалсификовања резултата гласања из члана 161. Кривичног законика.

Бирманчевић је у пријави предложио саслушање Сање Павловић, али и сведока овог кривичног дела. На потезу је тужилаштво.

Шапчани с нестрпљењем очекују правду и казну за манипулацију изборном вољом грађана, која је Српској напредној странци светиња, а Небојши Зеленовићу и његовим члановима бирачких одбора тек средство за што дужи останак на власти, мимо воље народа.

(Србија данас)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести