Поповић: У Црној Гори победила воља да се одбрани вера и идентитет

БЕОГРАД:  Председник Српске народне партије Ненад Поповић честитао је данас грађанима Црне Горе на политичкој зрелости и снажној демократској вољи испољеној на јучерашњим парламентарним изборима, који су, каже, означили крај тридесетогодишњег аутократског, антисрпског и антихришћанског режима Мила Ђукановића.
nenad popovic, tanjug jpap
Фото: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

Поповић је посебно честитао, како је навео, пријатељима из коалиције "За будућност Црне Горе" на великом изборном резултату и победама у великом броју црногорских градова.

Каже да је победила је воља да се одбрани вера и идентитет, али и да се освоји демократија и на њеним темељима гради будућност једне развијене, правне и социјално одговорне државе.

"Презрене су поделе које је Ђукановићев режим годинама стварао да би опстајао на својој криминалној власти. Жеља за новим националним јединством и за одбраном светиња срушила је јуче у Црној Гори све лажи и страхове. За све слободољубиве и часне грађане наше братске државе, вером и непоколебљивом одлучношћу њених грађана коначно свиће рујна зора", навео је Поповић у писаној изјави.

Напоменуо је да се после година прогона и понижења и настојања режима Мила Ђукановића да нападима на српски народ и Српску православну цркву уништи идентитет сопствене државе, народ пробудио и одлучио да брани своју веру, наслеђе, али и своју будућност.

"Дубоко верујем да ће нова Влада Црне Горе обновити и ојачати односе и сарадњу са Србијом и реализовати све потенцијале који за такву сарадњу постоје, а које је Ðукановићев режим звог своје мржње према Србији и српском народу годинама спутавао, неприродно градећи савезништво са свим другим народима који су са њим делили исту антисрпску мржњу", рекао је Поповић.

Сматра да ће историјски значај ових избора, али и отпора рушењу Цркве и вере за буђење српског народа остати вечно записан и вечно инспиративан.

"Нема веће силе од народне воље која штити своју веру и своје светиње. То је јуче сазнао на најдемократскији начин и одлазећи аутократски режим Мила Ђукановића", закључио је Поповић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести