Посланица СПС тврди да ју је Шормаз опсовао, он то негира

БЕОГРАД:  Посланица Социјалистичке партије Србије (СПС) Снежана Пауновић тврди да ју је посланик Српске напредне странке (СНС) Драган Шормаз данас увредио и опсовао, што је он одбацио, рекавши да су напротив њему посланици СПС-а добацивали, јер је током излагања, у којем је осудио претње деци председника Србије, поменуо Слободана Милошевића.
Skupština Srbije  Foto Tanjug/ T. Valič
Фото: Скупштина Србије  Фото Танјуг/ Т. Валич

Шормаз је, иначе, у свом говору рекао да ни у једно време нико никада није нападао децу, као што сада прете деци председника Александра Вучића, а да је он у политици 30 година, те је у том контексту подсетио да је подржавао владе Војислава Коштунице и Александра Вучића, а да је био опозиција Милошевићу, Ђинђићу, односно да је, како је рекао, увек био "на правој страни".

Током његовог излагања јесте било добацивања, али се у преносу није могло чути ко и шта добацује, а он је у једном моменту рекао: “Колегинице, колегинице…”Пауновић је за Танјуг рекла да је њена опаска током његовог излагања била “само си често мењао стране”, на шта је он, према њеним речима, рекао “Ј….те Милошевић”.

Она је казала да је током расправе упозорила да то не сме да буде вокабулар народних посланика, те навела да извињење од њега не очекује, јер је уверена да се не може очекивати да се извини неко ко изговора такве речи.

"Немам коментар на једну такву изјаву шта год да су били мотиви", рекла је Пауновић, а Шормаз одговорио: "Нисам то изговорио, они су мени добацивали да сам ја мењао стране". "Уопште се нисам њој обратио, нити сам рекао било шта у једнини, шта год да сам рекао, него онима који су кршили пословник и добацивали ми све време", рекао је Шормаз.

Он је навео да није реч ни о каквом сукобу између социјалиста и напредњака, већ је, каже, реч о њему лично, те да се све догодило, јер је, по његовој оцени, председавајући током његовог излагања био толерантан и није прекинуо посланике који су му добацивали.Шормаз је такође казао да ће увек говорити да је Слободан Милошевић "највеће зло које је Србија имала и да је најлошији државник у историји Србије".

"Не знам како мисле социјалисти да учествују у креирању спољне политике Србије ако се не одричу Слободана Милошевића И његове заоставштине. Србија би данас била угледна чланица ЕУ да није било Слободана Милошевића", сматра Шормаз.

Он је оценио и да је социјалистима било битније што је поменуо Милошевића, него што је говорио о Вучићевој деци.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести