Потписан Уговор за набавку нових доза Синофарм вакцина

БЕОГРАД: Србија је данас са Синофармом потписала Уговор за набавку нових два милиона доза вакцина те компаније, а потписвању су присутвовали председник Србије Александар Вучић и амбасадорка Кине Чен Бо.
vucic
Фото: Танјуг (видео)

Вучић је у разговору са руководством компаније Синофарм путем видео линка истакао да је највећи број грађана у Србији вакцинисан управо овом вакцином и нагласио важност потписивања новог уговора за нових 2 милиона вакцина, саопштила је прес служба председника.

Он је истакао да су српски струцњаци дали веома високо мишљење о квалитету и безбедности Синофармове вакцине.

Вучић је захвалио председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу, руководству Комунистичке партије и представницима Синофарма на помоћи у снабдевању вакцинама у најтежем тренутку, саопштила је прес служба председника.

Председник Синофарм Групе Лиу Ђингжен је захвалио председнику и грађанима Србије на поверењу указаном компанији Синофарм и додао да је од почетка пандемије 2020. године управо Синофарм, као највећа фармацеутска компанија у Кини, преузела одговорност за борбу против ове болести.

„Србија је прва европска земља која је одобрила вакцину Синофарма и данас ћемо потписати уговор за испоруку нових 2 милиона доза. Ценимо поверење грађана у наш производ и срећни смо што можемо да пружимо неопходну подршку људима у Србији у борби против вируса“, рекао је председник Синофарм Групе Лиу Ђингжен.

Тема разговора, била је и изградња, реконструкција и опремање болница у Србији, а овом приликом потписан је и Уговор са Синофармом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести