Протест испред Председништва, прескочили ограду, предводио Обрадовић

БЕОГРАД: Испред зграде Председиштва у Београду око 21.00 сати је нешто грађана, након што су са протеста у организацији Грађанског отпора отишли лидери странака опозиције из и око Савеза за Србију, председник С СП Драган Ђилас, Двери Бошко Обрадовић, Зоран Лутовац и Радослав Милојичић Кена из ДС, а са њима и део њихових присталица.
2
Фото: FoNet/Aleksandar Barda

Протест је почео у 20 часова аплаузом за медицинске раднике, и пуштањем Марша на Дрину у спомен на преминуле медицинаре, а затим су учесници дували у пиштаљке, лупали у шерпе, ударали у бубњеве и узвикивали "Вучићу лопове" и "Вучићу одлази"..

У једном тренутку је, међутим, Обрадовић са једном групом учесника пробио заштитну ограду и дошао до улаза у зграду, на којем су припадници обезбеђења, "кобре".

Није било обраћања, а после неког времена Обрадовићу се придружио Ђилас, а затим су се повукли и отишли заједно са другим политичарима.

Ђилас је у пролазу рекао да је "велика нервоза међу грађанима и нестрпљење", да су они "дошли да би све било у реду", те да ће "доћи поново".

Фото: FoNet/Aleksandar Barda

Срђан Миливојевић, који предводи Грађански отпор, није давао изјаве.

Он је на почетку позвао окупљене да направе ланац око зграде Председништва, али је Обрадовићева акција дала други ток догађајима.

Грађански отпор је "преузео" протесте које је раније организовао 1 од 5 милиона, а присталице су на вечерашњи позвали преко друштвених мрежа.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести