ПРВА РУНДА РАЗГОВОРА Камбери: Није опција да будемо део Владе Србије

Носилац листе "Политичка борба Албанаца се наставља" Шаип Камбери изјавио је данас да је та листа имала прилике да председнику Србије Александру Вучићу представи сва питања која су битна за Албанце, између осталог, реализацију плана од седам тачака, а да ће се видети да ли ће нова Влада бити спремна да то спроведе.
vlada srbije yt
Фото: Youtube Printscreen

Камбери је новинарима после разговора код председника Вучића у оквиру консултација о мандатару рекао да није опција да они буду део Владе Србије, већ им је циљ да се крене са реализацијом политичког процеса који је дефинисан тим планом.

Према његовим речима од тог плана од седам тачака зависи интеграција, економски развој и успостављање боље комуникације Албанаца са властима у Београду.

Камбери је рекао да је данас пети пут како се састаје са Вучићем у оквиру ових консултација и додао, да би интеграција Албанаца требало да пође од локалног нивоа где је, како каже, недовољна заступљеност Албанаца у свим државним институцијама.

У згради Генералног секретарија председника Репбулике на Андрићевом венцу око 9.45 часова Вучић је започео разговоре са предсртавницима изборне листе "Руска странка" Слободана Николића.

Председник је прошле недеље најавио да ће започети консултације о мандатару са свима који желе да разговарају.

Консултације код председника су у складу са Уставом и Законом о председнику, односно ово је једна од надлежности председника да разговара са представницима листа које су прешле изборни цензус, а после којих би требало да одреди мандатара за састав нове владе.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести