Пуповац: Ум сисачког бискупа Кошића је загађен

СИСАК: Неки људи, нажалост, имају заробљен ум, а неки имају и загађен ум, рекао је вечерас председник Српског народног већа Милорад Пуповац реагујући на речи сисачког бискупа Влада Кошића у којима пореди земљотрес са борбом против Срба и Турака.
pupovac, tanjug video arhiva
Фото: Milorad Pupovac, foto: Tanjug (Video), arhiva
“Неовисно о томе што су на тако престижној и угледној позицији, као што је позиција епископа или бискупа једне од најугледнијих религијских заједница у свету, изговорити такве ствари је израз и последица чињенице озбиљне заробљености ума и озбиљне загађености ума”, оценио је Пуповац за Н1.
 
Сисачки бискуп Владо Кошић изјавио је раније да је земљотрес данас највећи непријатељ и тешко предвидив, те да се "не можемо против њега борити као против Турака, комуниста или Срба".
 
Бискуп, познат по ширењу мржње и нетрпељивости према мањинским заједницама, у недељу је одржао мису у спомен на 443. годишњицу пада тврђаве Гвозданско 1578. године.
 
"Они су радије остали на бранику утврде Гвозданско и на бранику домовине неголи се покорити непријатељу и његовој сили. Та борба до краја решила је хрватски народ, било да су нас тлачили Турци, било комунисти, било Срби", рекао је Кошић.
Vera
13.01.2021 • 10:10
Oglasio se velecasni,sram ga bilo,bednik,jadnik.i on misli da ce u carstvo bozije,spreman je za onog drugog necastivog.
EUR/RSD 117.5753
Најновије вести