Раваси: Документ о Косову можда фалсификован, али Бајден то мисли

ЧИКАГО: Олга Раваси, професорка политичких наука на Октон колеџу у Чикагу, која је покренула кампању “Срби за Трампа”, изјавила је данас да је не би чудило да је документ који су објавили албански медији, а који открива тактику Џоа Бајдена за Косово, можда чак и фалсификован, али да то није битно, јер то он мисли.
dzo-bajden Foto: Yotube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

“Не би ме уопште изненадило да је то неко фалсификовао из албанско-америчке заједнице, али такође ме не би изненадило и да је документ аутентичан, кад погледате шта све пише у њему. Морамо да схватимо да ћемо се, ако, не дај боже, Бајден победи, вратити десетинама година уназад и све оно што су урадили Трамп и Гренел пашће у воду. Вратићемо се на једностране и неартикулисане политичке уцене, притиске, и дестабилизацију не само Србије већ и региона", рекла је Равасијева за Косово онлајн.

Она је истакла да је Балкану потребан економски развој и унапређење стандарда живота свих грађана, а не празно политиканство, "а то је једино што Џо Бајден има да понуди".

Олга Раваси подсећа и на подршку коју је лидер косовског покрета Самоопредељења Аљбин Курти јавно пружио Бајдену.

“Замолили су нас из Трамповог штаба да објаснимо људима, пре свега Србима у Америци, шта значи када тако радикални левичар попут Куртија позива да се гласа за Бајдена. То је пре свега мешање у унутрашње ствари САД, али и веома опасно, када знамо ко је Курти и шта је све радио", рекла је Равасијева.

Поједини приштински медији објавили су јутрос наводни документ из председничке кампање Џозефа Бајдена, у којем он најављује промену америчке политике према Београду и Приштини у односу на оно што је заступао председник Доналд Трамп.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести