Пуцњава у Зубином потоку, лакше повређено двоје Срба

ЗУБИН ПОТОК: Срба лакше је повређено у пуцњави до које је јутрос око 6.20 дошло у Зубином потоку, када су припадници РОСУ дошли у реон села Доње Вараге у тој општини, потврдио је Тањугу полицијски званичник са лица места и додао да пуцњава траје и у овом тренутку, око 9.30 часова.
1
Фото: kosovopolice.com

Једна особа, И.М., је ухапшена. Око 6.20 дошло је, наиме, до размене ватре између непознатих лица и специјализованих јединица Косовске полиције, у којој је испаљено око 200 метака.

Након тога, на лице места дошло је 15 оклопних возила РОСУ и ФИТ, који су се фронтално распоредили према селу Доње Вараге и према Зубином потоку, магистралним путем и срушили једну импровизовану мању барикаду, коију је на том путу јутрос поставило уплашено становништво.

Пипадници РОСУ иду пешице магистралним путем и пуцају и даље са обе стране и бацају шок бомбе.

Народ је преплашен, а локална школа и обданиште намеравају да обуставе рад, рекао је Тањугу тај полчицијски званичник.

Ухапсили 13 Срба припадника косовске полиције

Како јавља РТС, због упада специјалних јединица РОСУ на север, председник Србије Александар Вучић наредио је стављање свих јединица Војске Србије у стање пуне борбене готовости.

Како се наводи, у Северној Косовској Митровици чуле су се сирене за узбуну. Јединице РОСУ упале су на територију све четири српске општине на северу КиМ.

Специјалне јединице РОСУ ухапсиле су од јутрос 13 Срба, припадника косовске полиције, сазнаје Танјуг из поузданих извора.

Јединице РОСУ извеле су акцију хапшења Срба, припадника косовске полиције, у више општина на северу КиМ.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести