Скат: Дошло време да се стави тачка на сукобе

БЕОГРАД:  Амбасадор САД у Београду Кајл Скот поручио је да је дошло време да се стави тачка на сукобе из деведесетих година и позвао Београд и Приштину да што пре обнове дијалог.
Ambasdor SAd u Srbiji, Kajl Skat Foto: Tanjug/video
Фото: Амбасдор Сад у Србији, Кајл Скат Фото: Танјуг/видео

"Дошло је време да се стави тачка на сукобе из 90-тих. Позивам Косово и Србију да што је брже могуће обнове дијалог под окриљем ЕУ и уздрже од предузимања корака који онемогућавају постизање споразума", написао је Скат на Твитеру, где је пренео и јучерашњу заједничку изјаву земаља Квинте. 

Земље Квинте позвале су јуче Приштину и Београд да што пре обнове дијалог и истакле да Приштина мора да укине таксе, а Београд да обустави кампању за повлачење признања независности Косова.

У заједничкој изјави влада САД, Француске, Уједињеног Краљевства, Италије и Немачке наводи се да су уједињене у намери да се постигне пуна нормализација у односима Београда и Приштине кроз свеобухватни, политички одржив и правно обавезујући споразум који ће допринети регионалној стабилности.

Славиша
14.08.2019 • 12:58
Ма немојте нам то казати,што сте урадили урадили сте и сада је све готово,е па није господине,тек је завршено "прво полувреме",утакмице на овим просторима,друго тек следи,само са другим судијама на терену.
EUR/RSD 117.5808
Најновије вести