Мировић: СНС не стоји иза плаката који подсећају на насловницу НИН

НОВИ САД:  Председник Покрајинске владе Игор Мировић, рекао је да Српска напредна странка не стоји иза акције лепљења плаката у Новом Саду, који подсећају на насловну страну НИН-а и да не зна ко је организатор те акције, коју, како каже, треба разумети као доказ да у Србији постоји слободно изражавање.
IgorMirovic-BLU-027
Фото: Dnevnik.rs

"То смо видели на насловним странама НИН-а. Према томе, ако је слободно изражавање, то значи да свако може да изрази своје мишљење, да залепи неки плакат , рекао је Мировић, одговарајући на новинарска питања након догађаја, који су заједнички организовали Покрајинска Влада и НАЛЕД, поводом три година спровођења Споразума о сарадњи.

Мировић каже да "ако желимо да градимо друштво у којем постоје кодекси и критеријуми, онда тога морају сви да се придржавају".

"Када је НИН признао да је направљена грешка, јер је то рекао њихов издавач, онда кажемо у реду. Као што је лепљење плаката са било каквом садржином која некога вређа ствар коју треба критиковати. Демократија значи слобода за све", каже Мировић и додаје да оно што свакако увек треба криитиковати јесте када неко некоме прети на најдиректнији начин, кад се кршеправа гарантована законом ", каже Мировић.

Упитан да ли сматра да су новинари оваквим чином постали мета и да их треба заштити, Мировић је одговорио да, ако се осећају угроженима, новинари би требало одмах да поднесу пријаву.

У ширем центру Новог Сада, као и на ободима града, синоћ су осванули плакати, налик на насловну страницу недељника НИН, а на којој је велика фотографија бившег комаданта ЈСО Звездана Јовановића, коме је суђено за убиство премијера Србије Зорана Ђинђића уз наслов "Звездану Јовановићу свечано уручена НИН-ова награда" .

Градски одбор Демократске странке у Новом Саду саопштио је да је Омладина ДС данас уклонила више стотина ових плаката и изразио сумњу да се је реч "о провидном трику," који крије да је реч о претњи новинарима који су у претходних неколико издања НИН-а како се тврди, открили бројне доказе о препродаји оружја у којој учествује власт.

Фото: Плакат налик на насловну страницу недељника НИН Фото: PR služba DS Novi Sad

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести