Мировић Чанку: Отварање нове зграде РТВ-а 2020.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић одговорио је лидеру ЛСВ-а Ненаду Чанку на његову изјаву да је нова зграда РТВ отворена због политичке промоције.
IgorMirovic-BLU-027
Фото: Dnevnik.rs

„Ненад Чанак се данас пробудио у 12 сати и угледао новоизграђену зграду РТВ-а, коју није могао да изгради за 16 година свог учешћа у власти од 2000. до 2016. године", каже у одговору Председник Покрајинске владе Игор Мировић.

"Разумљиво је што није могао да прионе на тај посао јер грађевински радници своју смену почињу у седам ујутру, а у другој смени, у којој ради Ненад Чанак, обично већ завршавају послове. 

Желим да подсетим Ненада Чанка да је у току набавка и испорука најсавременије телевизијске опреме вредне 536 милиона динара, која ће током децембра, јануара и фебруара стизати у новоизграђени објекат РТВ-а. То ће поново посебно забринути Ненада Чанка јер ће још једном показати његову неспособност да брине о Војводини и њеним институцијама.

Истовремено, желим да нагласим да зграда РТВ-а на новој локацији није свечано отворена и није почела са радом 25. новембра јер ће то бити учињено током 2020. године, када се заврши набавка намештаја и преселе сви ресурси и запослени. На овај дан је званично означен завршетак изградње, када је симболички емитован један телевизијски прилог из новог студија.

Сигуран сам да ће Ненад Чанак према новој згради и новој опреми имати много више обзира него према постојећој, из које се још увек емитује програм и у којој је, својим агресивним и безобзирним понашањем, ломио табле и вређао запослене“, одговара Председник Покрајинске владе Игор Мировић.

EUR/RSD 117.5799
Најновије вести