СНС: Покушај ДС да направи аферу око приватизације Луке Нови Сад

НОВИ САД:  Градски одбор Српске напредне странке оценио је данас лицемерним покушај прављења афере од приватизације Луке Нови Сад "од стране оних који су пљачкашким приватизацијама уништили привреду Србије".
SNS-DS Foro: Dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

"Ако неко о приватизацији не би требало да се оглашава макар из пристојности, онда је то Демократска странка", наводи се у саопштењу СНС.Како се истиче, циљ Српске напредне странке и њених коалиционих партнера је да се од Луке Нови Сад направи највећи логистички центар у региону и да капацитет претовара порасте на 1,6 милиона тона годишње. 

"Такође имамо намеру да у Луци Нови Сад буде изграђен први контејнерски терминал на Дунаву у нашој земљи. За све то су потребна велика улагања у лучку инфраструктуру и то је разлог приватизације за коју је заинтересовано неколико реномираних лучких оператера", пише у саопштењу.

Покрајински одбор Демократске странке је раније данас позвао да се заустави приватизација Луке Нови Сад, уз образложење да она остварује одличне пословне резултате и да је са прометом од преко милион тона робе годишње стекла статус луке од посебног европског значаја.

Градски одбор СНС указује да је Покрајински одбор ДС у саопштењу у том саопштењу "намерно или случајно" изоставио један битан детаљ о условима ове приватизације - да нови власник Луке неће уједно бити и власник земљишта од око 30 хектара и инфраструктуре, већ само посла. 

Издвајање земљишта и инфраструктуре из приватизације кључна је разлика у односу на раније иницијативе за спровођење овог поступка, истичу новосадски напредњаци. 

"Због лоповлука (ДС) на десетине хиљада радника остало је без егзистенције, а те проблеме у наследство је добила да решава Српска напредна странка. Овом приликом питамо како се господа Јанковић, Шутановац, Живковић, Ђилас, Шапић и Јеремић нису оглашавали када су Мишковић и њему слични за ''тепсију рибе'' куповали све што им је пало шака, а раднике буквално остављали на улици или на милост и немилост новим газдама без ваљаног социјалног програма. Вероватно зато што су у том хаосу који је трајао од 5. октобра 2000. до 2012. године и сами профитирали", пише у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести