СНС Шабац протестује јер је ГИК променио локацију бирачких места

Градски одбор Српске напредне странке Шабац најоштрије протестује због неодговорног потеза Градске изборне комисије Шабац, која је донела одлуку да промени локацију бирачких места за предстојеће поновљене изборе на 27 биралишта у Шапцу.
sns logo, SNS
Фото: СНС

Због епидемиолошке ситуације на територији града, изборна комисија је проценила да  Здравствена амбуланта Мајур није адекватно место за одржавање избора, па је одлучила да и грађани који би требало да гласају на том месту, своје бирачко право остваре на бирачком месту Основна школа.

„Сматрамо да је ово још један у низу катастрофалних потеза Небојше Зеленовића, који управља радом Градске изборне комисије, јер обједињавањем два бирачка места директно угрожава здравље грађана ризикујући већу гужву на самом бирачком месту. Али јасно је да њему здравље грађана није приоритет, јер иначе би се досетио да једноставно уместо у амбуланти гласање буде одржано на другој локацији на којој би сви могли да остваре своје бирачко право“, кажу у СНС.

Једноставном заменом локације, грађани су уместо у амбуланти могли да гласају на другој локацији, коју одреди Градска изборна комисија, што би било безбедније и једноставније за све грађане који припадају том бирачком месту, сматрају напредњаци.

„Али Зеленовићевој комисији једноставније је било да обједини два бирачка места у једно, како би имали што мање посла, без обзира на то што ће због њихове лењости и неодговорности на обједињеном бирачком месту створити већу гужву излажући грађане ризику од инфекције.

Још једном је Зеленовић показао да му је лични комфор и интерес испред интереса грађана. Сматрамо да је ово још само једна у низу манипулација и покушаја опструкције изборног процеса од стране Небојше Зеленовића, који још од проглашења изборне победе Српске напредне странке на све могуће начине покушава да, супротно изборној вољи народа, задржи фотељу градоначелника“, каже се у саопштењу.

Додаје се да у тим покушајима не преза ни од најгорих криминалних радњи, директне манипулације Градском изборном комисијом, али и нечасних начина којима прибегава како би  добио гласове Шапчана, што пре свега укључује куповину гласова и лажно додворавање народу.

„Ускоро ће, после поновљених избора на 27 бирачких места, изборни процес бити окончан, а несумњива победа  Српске напредне странке коначно ће омогућити Шапцу да крене напред и извуче се из блата у којем га годинама држи, сада већ само формални градоначелник, Небојша Зеленовић са својим ментором Душаном Петровићем“, наводи се.

 

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести