СНС Шабац: Зеленовић не може да се суочи с чињеницом да је изгубио

Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу саопштио је да је „запрепашћен је што бивши градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и даље није у стању да се суочи са чињеницом да су му суграђани ускратили поверење на изборима, па разлоге за свој катастрофални пораз види у председнику Србије Александру Вучићу“. 
sns logo, SNS
Фото: СНС

„За пораз за који је лично одговоран, криви и председника и правосуђе и политичке противнике, а понајвише народ који му је поручио да је свима доста политике која је Шабац упропастила. Уместо да са својим, све малобројнијим сарадницима, анализира шта је допринело његовој политичкој катастрофи, Небојша Зеленовић наставља са маничним нападима на Српску напредну странку и председника Србије“, кажу шабачки напредњаци.

Додају да је Зеленовић, иако је дао све од себе да се изборни процес у Шапцу никада не заврши, а он остане вечити владар града на реци Сави, заборавио је да и изнад њега и његове Градске изборне комисије постоји виша инстанца. Тако су оптужбе на рачун Управног суда у Новом Саду још један од срамних Зеленовићевих потеза да оцрни институције своје државе.

„Читава Србија је сведок да је у Шапцу месецима уназад на делу незапамћено правно насиље, али такво насиље изазива управо Небојша Зеленовић и његови активисти које је инсталирао и у Градску изборну комисију. Упркос свим покушајима ове удружене криминалне групе, против воље народа се не може. Три пута су Шапчани поверење дали Српској напредној странци. И сваки пут Зеленовић је добијао мање гласова, а Српска напредна странка више. 

Није помогао ни покушај Градске изборне комисије да оборе листу Српске напредне странке. Није им помогло ни да отму изборни материјал. Нису им помогли ни агресивни активисти који су силом упадали људима у дворишта. Није Зеленовићу помогла ни игра око листића. Све то је народ видео и такве активности оценио. Не једном, већ три пута.

Изгледа да би Небојшу Зеленовића једино задовољило када Српска напредна странка не би имала право да учествује на изборима. Овако, грађани Шапца су на демократски начин изабрали политику са којом желе да изађу из вртлога пропасти у који су их увели Небојша Зеленовић и његов учитељ Душан Петровић. Упркос опструкцијама од стране, сада већ бивше власти, Српска напредна странка је поштено победила и у градској Скупштини са 37 од укупно 69 одборника има убедљиву већину“, наводи се у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести