Србија захвална Анголи на непризнавању тзв. Косова

БЕОГРАД: Министар спољних послова Србије Никола Селаковић захвалио је данас амбасадору Анголе на чврстом ставу те земље о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова, саопштило је Министарство.
angola
Фото: Танјуг (видео)

Шеф српске дипломатије је у разговору са амбасадором Алсином душ Презерешом Изатом Франсишком да Консеисаом (Alcino dos Prazeres Izata Francisco da Conceicao) истакао да вишедеценијско пријатељство две земље траје још од сарадње у Покрету несврстаних земаља, и изразио очекивање да ће доћи до састанка на највишем државничком нивоу.

Он је, међутим, указао да економска сарадња може да се унапреди, због чега, додаје, треба интензивирати разговоре о тој теми и организовати пословне форуме.

Селаковић је захвалио због присуства делегације Анголе на обележавању 60. година од прве конверенције несврстаних коју је предводио министар спољних послова, што је, како је рекао, још једна потврда пријатељских и блиских односа две земље.

Захваљујући повећању броја стипендија за школовање у Србији, поручио је министар Селаковић, више младих из ове државе југозападне Африке имаће прилику да се школује у нашој земљи.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести