Србијаданас: Зеленовић преко ГИК-а хоће да покраде изборе и сачува власт

Иако је на протеклим изборима добио чак 11.229 гласова мање од листе "Александар Вучић-за Нашу децу", Небојша Зеленовић по сваку цену покушава да задржи власт у Шапцу.
nebojsa zelenovic MC
Фото: mc.rs

Како се сазнаје, у току је седница Градске изборне комисије, која је од Зеленовића, по налогу Душана Петровића добила задатак да покраде изборе и фалсификује вољу народа.

Овакво незабележено насиље над правом и изборном вољом грађана није виђено ни у најцрње време власти Слободана Милошевића током деведесетих година. Навикао да ненаменски троши из буџета града, колико му је потребно, Зеленовић мисли да тако може и са гласовима бирача.

Нема везе како је народ гласао, он рачуна да из бирачке кутије може за себе да захвати колико жели. До које мере је бескрупулозан сведочи чињеница да у покушају да обори записнике са 100 бирачких места, чланове бирачких одбора из своје странке уцењује, прети им  терајући их да повуку потписе, које су на записнике ставили још 21. јуна по затварању биралишта.

Нема везе што су домаћи и страни посматрачи рекли да је изборни процес протекао у складу са процедуром. Нема везе што на 100 бирачких места има само три приговора. Нема везе ни што је сам Зеленовић током изборног дана у сваком сату понављао да избори теку беспрекорно.

Све је било у реду док није видео да су га напредњаци почистили гласовима народа. Е онда је Зеленовић одлучио да се освети народу и да фалсификује резултат избора. Само што се преиграо. Србија је правна држава, а воља народа светиња. И биће одбрањена свим правним средствима, пред свим за то задуженим институцијама. А списку потенцијалних разлога због којих му прети затвор управо је додао и изборну крађу. Сви који буду следили Небојшу Зеленовића ће кривично одговарати.

(srbijadanas.com)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести