Српски бизнисмен прешао праг од 25 посто деоница Краша

ЗАГРЕБ: Кипарска компанија "Капа Стар Лимитид", у власништву српског предузетника Небојше Шарановића, наставља да повећава свој удео у Крашу достигавши средином ове седмице праг од 25,01 одсто власништва над акцијама хрватскјог кондиторског предузећа, према подацима објављеним данас.
1
Фото: Tanjug

Краш је данас путем Загребачке берзе објавио да је примио обавештење од кипарске фирме да је прешла праг од 25 посто деоница Краша, извештава Хина уз констатацију да је Шрановић други највећи деоничар ове хрватске компаније.

Према подацима из објаве, "Каппа Стар Лимитид" је куповином деоница Краша на Загребачкој берзи у среду, 6. новембра, прешао праг од 25 посто власничког удела у Крашу, па након те куповине на кастоди рачуну код Рајфајзен банке Аустрија држи 374.876 деоница или 25,0147 посто.

Највећи удео у Крашу и даље држи Месна индустрија браћа Пивац, са 30,37 посто деоница, док је Краш ЕСОП, који држи 18,45 посто деоница на трећем месту.

Деоница Краша је у фокусу улагача од 9. септембра, када је Месна индустрија браћа Пивац најавила понуду за преузимање те компаније.

Понуду су објавили 23. октобра и у њој су понудили цену од 430 куна по акцији (57,7 евра).

У понуди се истиче да не делују заједнички ни са једним другим лицем, а рок трајања понуде је 28 дана од дана објављивања у Народним новинама, односно од 25. октобра ове године.

У образложењу понуде, поред осталог, наводи се да Краш има снажан потенцијал да, уз даља улагања, постигне знатно боље пословне резултате те задржи и додатно ојача свој положај на домаћем, регионалном и светском тржишту, као и да постане једно од најзначајнијих предузећа у саставу групе МИБ Пивац, подсећа Хина.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести