Стефановић: Сад је јасно да се Зеленовић бори само за фотељу

БЕОГРАД: Сад је јасно да се Небојша Зеленовић бори само за своју фотељу и да га не интересује ништа друго, изјавио је данас министар полиције и функционер СНС Небојша Стефановић одговарајући на питање новинара да прокоментарише то што је странка Заједно за Србију донела одлуку да не учествује у раду СзС до заузимања става о локалним изборима у Шапцу.
stefanovic
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

"Нисам био сигуран да су они озбиљни у таквој врсти наступа, пошто су све време кокетирали са идејама да се кроз различите групе грађана изађе на изборе, неки ће то урадити тихо, неки на овај начин као што је урадио Зеленовић и јасно је да хоће да се бори за своју фотељу", казао је Стефановић.

Како је рекао, не могу онда да кажу како постоји и један озбиљан разлог да се не изађе на изборе.

Стефановић додаје да су сви могли да виде како се та идеја трансформисала, пошто су прво рекли да је то покрет који су организовали млади и стручњаци, а не политичке странке, затим су се политичари појавили на протестима наводно само као подршка, па су били једини говорници и рекли да то раде само ради протеста.

Наводи да су онда из СзС казали хоће прелазну владу без избора и да их избори не интересују, па затим да нема довољно услова за изборе, а онда и то да има услова у појединим општинама где очекују добре резултате, као на пример у Лучанима, где су раније добили девет одсто подршке, што је опет мање него што су очекивали.

"Бесмислено је да кажете да у једном општини постоје услови, а у другој да не постоје", указао је Стефановић.

Истиче да не разуме када кажу да нема услова за изборе после свега што је држава урадила, то јест после промене њихових закона, као и да сада опозиција добија позиве да гостује на тв са националним фреквенцијама.

"Значајно је боље него што сам ја могао да оцекујем 2011. или 2012. године под влашћом Ђиласа који је управљао медијима", навео је Стефановић.

Функционер СНС је нагласио да се види потпуна неозбиљност и да опозиција нема никакву идеју, нити програм, који се своди на оно опште - градићемо оно што је потребно, тамо где је потребно.

Стефановић је изразио уверење да грађани неће да гласају за оне који су упропастили земљу док су били на власти и да је јасно да је та прича политичка прошлост.

"Када грађани виде Вучића и километре путева и нове фабрике, као и раст плата са једне стране, и са друге стране оне чија су лична богатства само расла, мислим да им избор уопште није тежак", поручио је Стефановић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести