Стефановић: Шта су у СзС хтели тиме што су тврдили да је Ђурђев мој кум?

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић негирао је данас спекулације да му је кум био генерални секретар АМС С Предраг Ђурђев, који је убио председника тог савеза Предрага Бутулију а затим извршио самоубиство, те да не може да разуме како људима из Савеза за Србију овако трагичан догађај може да буде начин за прикупљање политичких поена. 
nebojsa stefanovic
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

Стефановић је рекао да је познавао обојицу и да је Бутулија иза себе оставио супругу и четворо деце.

"Пеђа је човек са којим сам ишао заједно у школу, али није мој кум, то ваљда да ли ми је кум или није, би учинило овај злочин другачијим? Шта је поента тиме што покушавају", упитао је Стефановић гостујући на ТВ Пинк.

Каже да не може да замисли зашто се ова трагедија догодила, и да жели само да се истрага заврши.

"Оваква врста трагедије је за мене незамислива. Не знам шта се се хтело тиме што тврде да је он мој кум", рекао је Стефановић.

Претпоставља, каже, да су људи из Савеза за Србију оптерећени свим случајевима у којима постоји смрт, или постоје теме, догађаји у Србији у којима се нешто ужасно дешава.

"Они су апсолутно увек први да то комнетрашу, да се укључују, као да им је драго што се тако нешто догодило", рекао је Стефановић и упитао "како можете на примеру било какве трагедије да градите политичке поене?".

"Какви су то људи који се одушевљавају нечијом смрћу, како можете да вам то буде тема којом се радујете. Како такви људи сматрају да ће то донети неки политички поен?", запитао је Срефановић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести