Стефановић: Тужићу медије који ме повезују са мафијом

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић најавио је данас да ће тужити медије који га у својим написима стављају "у исти кош са мафијом" и помињу као неког ко ће "профитирати од уклањања Вучића".
nebojsa stefanovic
Фото: Tanjug (Filip Krainčanić)

"Таквим одвратним лажима је пређена свака граница и отворена је директна опасност за мене и за моју децу. А она нису ништа мање вредна од било ког другог детета у Србији", навео је Стефановић у писаној изјави.

Он је истакао да ће, пошто крајње искрено верује у наше државне органе и правосудни систем, у понедељак поднети тужбе против свих медија који да без икаквих аргумената представљају као криминалца и завереника који је у дослуху са злочинцима и убицама.

"Стављајући ме у исти кош са мафијом, као оне који ће ''профитирати од уклањања Вучића'', аутори и инцијатори оваквих болесних конструкција прешли су сваки праг нормалног и њихове безумне нападе схватам као нападе на мене, моју породицу и моју државу, тако да ће и моји даљи одговори и кораци бити такви да заштитим све што ми је најсветије", наводи се у Стефановићевој изјави.

Он је напоменуо да не би био изненађен да су такве "монструозне лажи и напади дошли од Ђиласових медија".

"Али да медији који подржавају нашег председника и Владу, знајући да ухапшени убица изговара све саме лажи, конструишу неке његове речи и мене повежу са мафијом - то нећу да дозволим", каже Стефановић.

Према његовим речима, не може да остане у ваздуху нечија лаж да он, као министар одбране и потпредседник Владе ради против председника Републике, који му је уједно "политички ментор и пријатељ".
"Не желим да због таквих лажи постављам себи питање како да сутра станем пред наше војнике, разговарам са неком високом страном делегацијом или одем у државну посету као министар одбране, борећи се за Србију, када ме медији који подржавају председника и Владу стављају у исти кош са убицама и завереницима против шефа државе", истакао је Стефановић.

"Знам да према мени постоји лична нетрпељивост, па чак и мржња од појединих интересних група у странци којој припадам, али ако је ово начин да се то покаже, онда су се преварили, јер су прешли све границе људског решавања несугласица и проблема. Ово је тачка у којој се угрожавају моја деца, дужност коју посвећено обављам, моја држава и мој председник, а ја то нећу да дозволим и борићу се свом снагом против тога", наводи се у изјави, коју је доставило Министарство одбране.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести