Стефановић у Мионици о безбедности грађана

МИОНИЦА: Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас у Мионици да ће Министарство заједно са локалним самоуправама наставити даљи рад на постваљању видео надзора, што ће допринети већој безбедности грађана. 
Stefanović u Mionici Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Стефановић, који је о стању безбедности и остали питањима која су од интереса за грађане разговарао са мештанима и руководством општина Мионица и Лајковац, истакао је да му је важно да у отвореном разговору чује шта људи мисле и шта су им приоритети, како би Влада помогла у реализацији пројеката који ће њихов живот учинити лакшим. 

"Драго ми је да имам прилику да са људима директно разговарам, да од њих чујем шта очекују и шта можемо да урадимо како би им живот био квалитетнији. Сви заједно општина, Влада Србије и сви други државни органи радићемо на побољшању животног стандарда грађана и у наредном периоду очекујем да ћемо моћи да се похвалимо неком новом инвестицијом у општини Мионица", рекао је Стефановић.

Он је изразио задовољство степеном сарадње између општине Мионица и Министарства унутрашњих послова. "Општина Мионица посвећена је заједничком раду на идентификовању безбедносних ризика који могу имати утицаја на грађане. У претходној години постигли смо значајно смањење броја кривичних и прекршајних дела. Имамо сталан тренд пада стопе криминала и повећање расветљених кривичних дела", рекао је министар полиције.

Стефановић, који је током посете Мионици обишао и полицијску станицу у том месту, истакао је да ће МУП наставити са даљом набавком униформи и опремањем полицијских службеника, као и да ће набавити нова ватрогасна возила и још боље опремити Сектор за ванредне ситуације. 

Председник општине Мионица Бобан Јанковић похвалио је рад Министарства унутрашњих послова како би стање безбедности у овој општини било на завидном нивоу. "Имамо квалитетну статистику која показује да из године у годину имамо све мање кривичних дела", рекао је Јанковић, који се захвалио Сектору за ванредне ситуације и Хеликоптерској јединици на ефикасном гашењу шумског пожара у тој општини прошле године.

Пре посете општини Мионица Стефановић је у просторијама општине Лајковац разговарао са грађанима о стању безбедности и другим питањима.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести