Тахири: Нова влада ће укинути Куртијеве реципрочне мере

ПРИШТИНА:  Политички аналитичар Рамуш Тахири тврди да ће Приштина брзо поништити меру одлазеће владе Аљбина Куртија која је забранила улазак робе из централне Србије која нема ознаку "Република Косово".
Dijalog Beograd Pristina/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић/Приштина

Тахири за портал Косово онлајн каже да је у питању политичка мера која лоше утиче на даље односе Београда И Приштине и због које, како каже, испашта народ.

Оцењујући да је увек лоше када се трговина политизује, Тахири указује да је међународна заједница изричито против увођења реципрочних мера јер такве мере "кваре суседске односе".

Говорећи о формирању нове приштинске владе, Тахири каже да ће Српска листа у њој имати важну улогу и додаје да ће то бити влада компромиса која ће укинути реципрочне мере.

Подсећа да је мандатар из Демократског савеза Косова (ДСК) Авдулах Хоти раније најавио да ће укинути све препреке које коче наставак дијалога Београда и Приштине.Он сматра и да та нова влада испоштовати све договоре Београда и Приштине, а дијалог ће, каже, имати међународну подршку.

Истиче важност наставка дијалога, уз оцену да је свако решење добро јер ће, уверен је, побољшати односе Београда И Приштине.
"Постигнути споразуми између Косова и Србије не треба да буду на корист политичких елита него за добробит грађана", закључио је Тахири.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести