У Тузима заставе велике Албаније, тзв. УЧК, Албаније и САД

ПОДГОРИЦА: Коалиција Албански форум изборну победу у Тузима прославила заставама "велике Албаније" и тзв. Ослободилачке војске Косова (УЧК). Подгоричке Вијести пишу да су чланови и симпатизери Албанског форума победу на локалним изборима у Тузима осим заставама "велике Албаније" прославили и заставама Албаније, САД и Црне Горе.
c
Фото: Youtube Printscreen

На снимцима објављеним на друштвеним мрежама и појединим албанским тв. каналима, на слављу у једном ресторану у Тузимима вијорила се и застава тзв. Ослободилачке војске Косова. Албански форум чини коалиција Албанске алтернативе, Демократског савеза Албанаца, Националне албанске уније и Демократског савеза у Црној Гори.

Према прелиминарним резултатима, коалиција не челу са актуелним председником Општине Тузи и првим човеком Албанске алтернативе Ником Ђељошајем, добила је 4.282 гласа, односно 51,83 одсто, пет одсто више него 2019.

На претходним изборима освојили су 3.682 гласа, а јуче око 600 више. Коалиција коју чине Демократска партија социјалиста (ДПС), Бошњачка странка (БС), Социјалдемократе (СД), Демократска унија Албанаца (ДУА) - “Правим путем”, освојила је 12 мандата. Демократска Црна Гора освојила је један мандат, као и Социјалдемократска партија.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести