(ФОТО, ВИДЕО) УЛАГАЊЕ ОД 50 МИЛИОНА ЕВРА Вучић на полагању камена темљеца нове фабрике компаније Схоји у Инђији

ИНЂИЈА: Председник  Александар Вучић у  Индустријскoj зони у Инђији је присуствовао церемонији полагања камена темељца за изградњу нове фабрике јапанске компаније ЈФЕ Схоји Србија вредности око 50 милиона евра, у којој ће бити запослено између 100 и 150 људи.
2
Фото: Танјуг/ Владимир Шпорчић, Дневник

Вучић се састао са представницима компаније, које предводи извршни директор компаније ЈФЕ Схоји Корпорејшн Јошицугу Кобајаши.

Церемонији полагања камена темељца, за прву фабрику те јапанске компаније у Европи, поред Вучића присуствали су  и амбасадор Јапана у Београду Акира Имамура, министар унутрашње у спољне трговине Томислав Момировић, помоћник министра за дуално образовање и васпитање Габријела Грујић, председник Општине Инђија Владимир Гак.

Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Вучић je изјавио да је реч о веома важној инвестицији пошто ће, поред тога што ће фабрика користити најновију технологију, компаније довести и нове јапанске инвеститоре у нашу земљу.

 Вучић је истакао да је инвестиција ЈФЕ Схоји за нас веома важна.

"И нисам ово ја рекао, ово ми је у неколико наврата поновио амбасадор Јапана у Београду - да је ова инвестиција можда важнија чак и од неких других, на изглед, већих јапанских инвестиција, јер ова јапанска инвестиција ће довести и нове јапанске инвеститоре", навео је Вучић.

Казао је да је та јапанска компанија изузетно важна у том ланцу снабдевања која производи део - ламинацију за моторе без чега, на пример, електрични мотор не може да иде.

"Са најновијом технологијом овде ће да никне фабрика од 18.000 квадратних метара. Огромна фабрика у којој ће радити више од 100 људи. Али ће та инвестиција довести и нове снабдеваче, и верујем када будемо успели са Европљанима да договоримо све око 'зелених трака' и ПЕМ конвенције и свега другог у будућности и неке од најважнијих произвођача и у аутоиндустрији", рекао је Вучић у свом обраћању.

Компанија ЈФЕ Схоји Србија послује у оквиру једне од водећих јапанских корпорација ЈФЕ Схоји Корпорејшн.

Основана је 1954. године послује у индустрији челика, тренутно запошљава више од 8.500 људи у више од 54 погона и пословница у земљама Југоисточне Азије (АСЕАН), Кини и Северној Америци.

Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Члан је ЈФЕ Холдинг Инц, који послује у 22 региона широм света са више од 64.000 запослених у оквиру групе.

ЈФЕ Схоји Србија ће производити језгра мотора са широким спектром примене, од електричних апарата за домаћинство до помоћних и главних мотора за аутомобилску индустрију.

Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Из компаније наглашавају да ће користити најновије технологије и допринети развоју аутомобилске и електро индустрије како у Србији тако и у Европи.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести