Весић апеловао да се не блокира Газела: То наноси штету Србији

БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић поручио је да свако ко блокира саобраћајнице заправо наноси штету Србији и апеловао на све који протестују да не блокирају путеве, посебно не ауто-путеве.
v
Фото: Tanjug/ Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Predrag Mitić/ bg

Весић је у објави на Фејсбуку, након обиласка контролног центра “Путева Србије” на наплатној станици Врчин, где је пратио стање у саобраћају на најважнијим путним правцима, у тренутку блокаде ауто-пута на мосту “Газела” , навео да је тај мост иначе најкритичнија саобраћајница.

Како је објаснио, преко тог моста се дневно у оба правца превезе око 200.000 људи, прође око 130.000 возила, више од 7.000 камиона и више од 1.300 возила јавног превоза.

Зато је мој апел, као министра за саобраћај, свима који протестују да, без обзира што свако има право да изрази свој политички став, да не блокирају ‘Газелу’, ни саобраћајнице. Блокирање саобраћајница значи да се наноси штета другим људима, да се малтретирају они који не желе да учествују у протесту, да се прекидају међународни коридори и да постајемо земља коју избегавају они који користе те коридоре, пре свега страни камиони, од чега приходује буџет Србије. Зато молим и овај пут, као министар надлежан за саобраћај, немојте да блокирате Газелу, као ни друге саобраћајнице, јер наносите штету својој земљи и грађанима, написао је Весић.

Он је навео и да кроз наплатне рампе у Србији годишње прође 66 милиона возила, око 185.000 дневно, што донесе кроз наплату путарине земљи око 36 милијарди динара годишње, а од тог новца се реконструишу постојећи и граде нови путеви и поновио да свака блокада саобраћајница, а посебно ауто-пута, наноси велику штету држави.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести