Влада о подстицајима прехрамбеној индустији и програму Еразмус плус

БЕОГРАД: Влада Србије данас је усвојила уредбу о подстицајима за опрему и технологију фирмама у прехрамбеној индустријиза што ће им омогућити да се баве већим степеном прераде.Влада је усвојила и Споразум са ЕУ о учешћу Србије у програму Еразмус плус.
vlada srbije
Фото: Youtube Printscreen

То би, такође, требало да подстакне директна улагања у области производње прехрамбених производа, а уредба је, иначе, усвојена на иницијативу Савета за раст БДП-а. 

Уредбом треба да се утврди шема државне помоћи у области прехрамбене индустрије и то кроз пружање финансијске подршке, што ће омогућити развој и имплементацију програма набавке нове опреме и технологије за прехрамбену индустрију. 

У том смислу, како се навопди у саопштењу са седнице Владе, убрзаће се остварење циљева предвиђених Акционим планом за спровођење Сратегије развоја прехрамбене индустрије у Србији за период 2017-2022. године отварањем нових радних места и подизањем нивоа знања и вештина запослених у тој грани. 

Истовремено, усвајањем уредбе ствара се амбијент за бржи привредни раст, равномерни регионални развој, повећање извоза и већу конкурентност у овој области.

Влада је усвојила Споразум са ЕУ о учешћу Србије у програму Еразмус плус. Реч је о програму за образовање, обуку, младе и спорт. Актом Владе стварају се услови за пуноправно учешће у овом програму, које ће омогућити повлачење већих средстава за развој образовања и подршку младима, а за која ће моћи да конкуришу образовне установе, предузећа, невладине организације и сви други заинтересовани за учешће у овом програму.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести