Вучић: Брине "лудило" Приштине, које нико не обуздава...

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Приштина спремна на нове мере усмерене против Србије и Срба на Косову и Метохији, да су у питању три нова потеза, која би могла да предузме, али није прецизирао о којим мерама је реч.
aleksandar vucic
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

На питање новинара да ли има процене шта би Приштина могла даље, после такси, да предузме против српског народа, Вучић је рекао да су у питању три ствари, које би могли да покушају да ураде и да се не зна која је гора за нас.

"Али, не мислим да је једна од тих ствари дугорочно добра за њега (Харадинаја), он је човек који краткорочно посматар ствари, као и неки од наших политичких противника. Врло краткорочно гледају на ствари", рекао је Вучић.

Председник додаје да ће држава доносити одлуке о новим мерама албанске стране тек када и ако буду предузете. 

"Мислим да је за нас важно да показујемо стабилно и снажно, а увек мирно, одупирање и супростављење таквим мерама, али видећемо шта ће да предузимају и у складу са тим доносићемо одлуке", донео је Вучић.

Према његовим речима, Косово и Метохија му задаје највише бриге, страха и зебње, јер, каже, види да је "лудило" Приштине постало безгранично, а да нико из међународне заједнице то лудило не зауставља.

„Крива је међународна заједница која није спречила таксе од 10 одсто. Сада неко стиче популаност што је већ степен безумних мера и то користе за унутрашње потребе. То ме брине", нагласио је он.

 

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести