Вучић честитао Бајдену Дан независности

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић честитао је данас америчком председнику Џозефу Бајдену Дан независности САД, 4. јул, саопштено је из председниковог кабинета.
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen

"Сваког 4. јула грађани САД славе сећање на борбу за слободу и самосталност, крунисану у Декларацији о независности, усвојеној пре 245 година. Ми, у Србији, делимо универзалне вредности, оличене у Декларацији, а то је да су ''сви људи створени једнаки и да је њихово неотуђиво право - право на живот, слободу и тежњу ка срећи", навео је Вучић у честитки коју је уручио данас на пријему у америчкој резиденцији у Београду амбасадору Ентонију Годфрију.

Он је истакао да је управо због идеје слободарства и инспирисана вером у истину и правду, Србија у тешким историјским тренуцима била савезник САД, и указао да би у светлу 140. годишњице успостављања дипломатских односа две земље такви примери историјског савезништва требало да послуже као путоказ за даљи развој њихових односа.

"Србија је опредељена за снажнију сарадњу са САД, које видимо као партнера у свим областима од заједничког интереса, као и у суочавању с различитим изазовима данашњице. Уверен сам да наши пријатељски односи доприносе миру и стабилности у региону, до чега нам је веома стало, као и промоцији демократских вредности које делимо, а у корист безбеднијег и напреднијег света", навео је Вучић.

"Дозволите ми зато да изразим задовољство због конкретних корака у јачању билатералне сарадње, какав је отварање регионалне канцеларије Међународне развојне финансијске корпорације у Београду", каже се у честитки председника Вучића.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести