Вучић честитао Трампу: На истој страни у тешким тренуцима

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић честитао је америчком председнику Доналду Трампу Дан независности
aleksandar vucic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Вучић је поручио да му је част што је Србија у тешким историјским тренуцима била са САД на истој страни као и да га охрабрује чињеница да САД посвећује пажњу збивањима на данашњем Балкану, кроз подршку миру и стабилности у региону.

Вучић је на пријему поводом Дана независности САД честитку упућену председнику Сједињених Америчких Држава Доналду Трампу уручио америчком амбасадору у Србији Ентонију Годфрију.

У честитки се наводи:

„Честитам Вам Дан независности - дан који је за Сједињене Америчке Државе више од празника, јер је симбол патриотизма америчког народа, као и његовог начина живота.

Овај дан је важан за све грађане САД, али и за све оне који са њима деле непролазне вредности слободе и једнакости, исписане у Декларацији о независности пре 244 године.

Историја Ваше земље је, како сте рекли, „еп о великој нацији, која је ризиковала све за оно што зна да је исправно и за оно што зна да је истина“. Зато ми је част што је Србија, у тешким историјским тренуцима, била са САД на истој страни, на страни истине и правде.

У претходном периоду смо обележили важне заједничке јубилеје и светле примере нашег савезништва, а сада смо поново, у време изазова без преседана, стали једни уз друге у борби за здравље.

Дозволите да изразим захвалност за помоћ коју је САД пружила Србији у борби против корона вируса, као и уверење да ће велика америчка нација надвладати и овај велики изазов и још одлучније ићи путем напретка и благостања како би, у складу са заједничком визијом спокојног човечанства, остварила планове за будућност.

Охрабрује ме чињеница да посвећујете пажњу збивањима на данашњем Балкану, кроз подршку миру и стабилности у региону. Србија жели да односе са САД врати на ниво истинског партнерства и зато се надам да ћемо имати прилику да Вас угостимо у Србији, да се заједно подсетимо на оно што нас повезује и да боље упознате народ који је изнедрио Николу Теслу и Михајла Пупина, по рођењу Србе, становнике Америке, а који су задужили цео свет.

Уз искрене честитке за национални празник, примите, екселенцијо, срдачне поздраве и изразе посебног уважавања“, наводи се у честитки председника Вучића.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести