Вучић: До 15. септембра доносим решење у Врање

СКОПЉЕ: Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да планира до 15. септембра да оде у Врање и да до тада долазии решење за Врањанце после одласка Геокса.
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen

Биће још једна или две фабрике тог типа, а ово је било натеже за нас, рекао је Вучић одговарајући на новинарско питање о томе да Србија субвенционише долазак инвеститора који после тога одлазе као што је Геокс.

Казе и да је једна немачка компанија заинтересована да запосли 300 људи и да ће имати веће плате него у Геоксу, а да после тога остаје да сезбрине још 400 људи.

Вучић је рекао да је политика субвенција изванредна политика и да захваљујући њој сви у Србији имају веће плате, као и да без ње не би било ни успеха земље.

"То је политика која доноси раст и запосљава људе, доноси стабилност и прави разлику у односу на све друге и у стопи раста. Све смо направили том политиком привлацења инвестирора" указао је Вучић.

Он је оценио да је увек боље улагати новац у фабрике него нешто друго, и додао да је 1200 запослених у Геоксу протеклих година ипак имало плате, мада су оне биле недовољне и мање него у Јумку .

"Решићемо проблем љиудима у Врању и долазимо ускоро са ресењима", најавио је Вучић.

Поновио је да би и он урадио исто што и бивши председник Борис Тадић који је направио договор са Геоксом.

"Да сам био на његовом месту исто бих урадио.

Рекао бих реномирани инвесатитор, тако звуци", додао је Вучих.

Он је међутим истакао да када долазе моћни и сназни инвеститори, немачки, јапански, кинески никада писмо имали проблем.

Каже да је поносан јер би 90 посто немачких компанија поново улагало у Србију, а да су "Зиђин" и "Хбис" највеће извозне компаније.

Каже да ће ускоро бити и "Линлонг" који је други по инвестирању у Србији, а да су од укупних страних инвестиција у Србију 19 посто инвестиције из Кине.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести