Вучић изненадио посетом војнике на Топчидеру

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић ненајављено је данас посетио припаднике 5. батаљона Војне полиције у касарни "Топчидер", од којих је желео непосредно да чује како они виде стање у војсци.
vucic
Фото: Tanjug (video)

Вучић са припадницима војне полиције разговара током ручка, у њиховој кантини, а желео је да чује од њих више о томе која им је опрема потребна, шта би унапредило њихов стандард, колика је потреба за становима...

Председника и врховног команданта оружаних снага у касарни су дочекали министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба ВС Милан Мојсиловић, командант Гарде генерал мајор Миломир Тодоровић, начелник Управе војне полиције бригадни генерал Рајко Миловановић и начелних Управе за оперативне послове генерал мајор Желимир Глишовић.

Рапорт му је поднео капетан Страхиња Бабић.

Иначе, амерички војни сајт Глобал фајер пауер управо је објавио најновију ранг листу земаља по војној снази и капацитетима, по којој је Србија, у односу на прошлу годину, напредовала за 13 позиција и тренутно је на 65. месту међу укупно 138 земаља, колико је рангирано.

Остале земље региона ниже су рангиране од Србије - Хрватска на 69. месту, Северна Македонија на 127. месту, Црна Гора на 123. и БиХ на 133. месту.

Земље су рангиране на основу више од 50 фактора који одређују "индекс моћи", односно категорија почев од војне моћи, броја становника и војника, преко финансија до логистичких способности, природних ресурса и географског положаја.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести