Вучић: Наставићемо да улажемо и снажимо српску војску

НИШ: Наставићемо да улажемо и снажимо српску војску, поручио је данас у Нишу председник Србије Александар Вучић.
с
Фото: FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bg

Ту поруку је на инстраграму објавио председник Вучић, који се у Нишу састао са руководством Министарства одбране и командним кадром Војске Србије у ужем саставу.

Вучић је претходно одржао састанак са војним врхом у ширем саставу.

"Важни састанци и разговори о стратегији одбране Републике Србије са руководством Министарства одбране и командним кадром Војске Србије у ширем саставу", навео је председник.

Компликује се безбедносна ситауција, додатна улагања у ВС

НИШ: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, након састанка са министром одбране Небојшом Стефановићем и војним врхом и војоног приказа у Нишу, да се компликује безбедносна ситауција у целом свету, као и нашем региону, и да Србија зато мора даље да развија и додатно снажи своје војне капацитете.

"Како би Војска Србије била довољан одвраћајући фактор за сваког потенцијалног агресора на територију Србије", рекао је Вучић.

Председник је пренео новинарима да му је на састанку предочен петогодишњи план и програм опремања, наоружавања, организације и попуне људства, у периоду од 2022. до 2027. године.

Вучић је рекао да су у том плану предложена огромна улагања у војску и да је о томе разговарао са министром Стефановићем, и да би у најмање требало уложити преко од 500 милиона евра више годишње него што се сада улаже, иако су потребе и захтеви војске да то буде 700 милиона евра више.

"То је дефакто још један војни буџет", додао је Вучић и напоменуо да ипак треба имати у виду сложеност ситуације.

„Очекујемо противоколопна оружја из Руске федерације и значајна појачања у опреми и наоружању 2022., озбиљније смо разматрали стање ловачко бомбардерске авијације“, казао је председник Вучић.

“Наставићемо да повећавамо стандард наших официра и војника, али и да обезбедимо сигурност граница, да војска буде одвраћајући фактор“, казао је председник Србије.

“Немамо одлуку о поновном служењу обавезног војног рока, јер има много отворених питања и безброј проблема с тим у вези“, рекао је председник Вучић.

Фото: FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ bg

Вучић на војном приказу рада дивизиона самоходних хаубица

НИШ: Председник Србије Александар Вучић присуствује у Нишу приказу рада дивизиона самоходних топ хаубица "НОРА Б-52 М15".

У приказу, на простору касарне "Мија Станимировић" у Нишу, учествује 12 самоходних хаубица Нора, једно возило за подршку и једно возило у коме је рачунарска база за управљање ватреном дејством.

Приказ се састоји из три дела: први је маршевски, други заузмање позиција за дејство и трећи ватрана подршка јединицама копнене војске.

Поред председника Вучића, приказу присуствују и министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић.

 

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести