ВУЧИЋ: Ове године озбиљно повећање плата лекарима и сестрама

ВРЊАЧКА БАЊА: Председник Александар Вучић наставио је данас кампању "Будућност Србије" обиласком Рашког округа, а прва тачка је Врњачка Бања, у којој је посетио Дом здравља "Др Никола Џамић".
1
Фото: Tanjug

Вучић је обећао медицинским сестрама и лекарима да ће плате ове године бити знатно увећане.

"Полако, вас сестре и лекаре мотивишемо да останете у Србији, да будете нешто задовољнији", рекао председник, захваливши запосленима на дочеку и фотографисао се с њима.

Њега су, испред Дома здравља, дочекали министар здравља Златибор Лончар, начелник Рашког округа Небојша Симовић, председник општине Врњачка Бања Бобан Ћуровић, директорка Весна Малићанин и запослени у тој установи, као и грађани који су, као и у другим местима, искориситли прилику да председнику изнесу своје проблеме.

Један од мештана Врњачке Бање пожалио се да нема здравствену књижицу, јер му фирма у којој је радио осам година није уплаћивала радни стаж, а председник општине Бобан Ђуровић је обећао да ће тај проблем бити решен.

Током обиласка, Малићанинова је Вучићу предочила шта је прошле године урађено у Дому здравља у првој фази реконструкције, за коју је владина Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила 105 милиона динара.

Она је навела да су обновљени кров и фасада на згради, урађени водоводна и канализациона мрежа и замењене плочице у тоалетима.

Нагласила је да 40 година ништа није рађено у тој здравственој установи и најавила другу фазу радова у овој години, за које ће Канцеларија издвојити 128 милиона динара.

Како је предвиђено програмом, Вучић ће у Врњачкој Бањи обићи и штандове с рукотворинама удружења „Златне нити".

Из Врњачке Бање Вучић одлази у Краљево, где ће посетити производни погон фабрике кревета "Моја соба".

Следи Богутовачка бања и обилазак Етно села "Богут", а затим Рашка, где ће Вучић у касарни "Стефан Немања" разговарати са Србима са Косова и Метохије, а затим свечано отворити фабрике "Лус Протект" д.о.о. 

Из Рашке Вучић одлази у Тутин, где је предвиђено да обиђе обновљене Техничку школу и Гимназију, као и да се састане са локалним привредницима и представницима локалне самоуправе.

У Краљеву, где стиже из Тутина, Вучић ће присуствовати потписивању Уговора о одређивању аеродрома "Морава" за цивилни и војни саобраћај.

За 17 сати предвиђено је обраћање председника Србије Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић у краљевачком СЦ "Ибар".

Вучић је кампању "Будућност Србије" почео обиласком Пчињског округа пре две недеље, а у међувремену је посетио и Јужнобанатски и Мачвански округ.

Циљ је да грађанима представи шта је до сада све урађено и који су даљи планови, али и да чује који су њихови највећи проблеми.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести